Zarządzenie nr 9
Zarządzenie Nr 9/2017
Dyrektora Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej w Mielniku
Z dnia 01.09.2017 r.
w sprawie: powołania Zespołu ds. HACCP
Na podstawie: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2017 r. poz. 149) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowego zakresu i metod wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji w zakładach produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu (Dz. U. 2003 r. nr 6 poz. 77) powołuję:
Zespół do spraw systemu HACCP, zwany dalej Zespołem HACCP w składzie:
- Damian Sypek – przewodniczący zespołu ds. HACCP
- Małgorzata Karpiuk – sekretarz
- Małgorzata Kałanczyńska – członek zespołu
§1
Zadaniem Zespołu ds. HACCP jest opracowanie Planu Zakładowego Systemu HACCP.
§2
Wszyscy pracownicy firmy są zobowiązani do udzielenia członkom Zakładowego Zespołu ds. HACCP wszelkich niezbędnych informacji (ustnych i pisemnych) do opracowania Zakładowego Systemu HACCP.
§3
Członkowie Zespołu ds. HACCP mają prawo wglądu do wszelkich dokumentów zakładowych oraz przeglądu działów firmy i uzyskania wszelkich informacji niezbędnych do opracowania Zakładowego Systemu HACCP.
§4
Tracą moc Zarządzenia nr 10/2008 z dnia 07.11.2008, Nr 3/2010 z dnia 10.02.2010 r., Nr 6/2012 z dnia 05.11.2012 r., Nr 4A/2014 z dnia 01.09.2014 r.,
§5
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania zarządzenia.
Dyrektor
Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej w Mielniku
mgr Damian Michał Sypek