zarzadzenie-nr-10-z-2020-r
ZARZĄDZENIE NR 10/2020
Dyrektora Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej w Mielniku
z dnia 02.09.2020 r.
w sprawie: powołania i funkcjonowania zespołu HACCP
Na podstawie: Rozporządzenie nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r. z późn. zm.) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252). zarządzam co następuje:
§ 1.
Powołuję Zespół do spraw systemu HACCP, zwany dalej Zespołem HACCP, w składzie:
- Damian Sypek – przewodniczący Zespołu HACCP
- Urszula Wasilewska – sekretarz
- Stefania Charko - członek
§ 2.
Zespół HACCP jest upoważniony do opracowania i przygotowania systemu HACCP oraz do wprowadzania w nim wszelkich zmian, niezbędnych w celu jego udoskonalenia.
§ 3.
Zespół HACCP ma prawo wglądu do niezbędnych dokumentów i prawo dostępu do wszelkich danych i informacji koniecznych do opracowania skutecznego systemu HACCP i jego ciągłego udoskonalania.
§ 4.
Wszyscy pracownicy są zobowiązani do udzielenia pomocy oraz przekazywania informacji Zespołowi HACCP koniecznych do opracowania i doskonalenia systemu HACCP.
§ 5.
Traci moc zarządzenie z dnia 03.01.2019 r. w sprawie powołania Zespołu HACCP
§ 6.
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Dyrektor
Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej
w Mielniku
mgr Damian Michał Sypek