zarzadzenie-nr-10-z-2020-r

ZARZĄDZENIE NR 10/2020

Dyrektora Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej w Mielniku

z dnia 02.09.2020 r.

 

w sprawie: powołania i funkcjonowania zespołu HACCP

 

Na podstawie: Rozporządzenie nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r. z późn. zm.) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252).  zarządzam co następuje:

§ 1.

Powołuję Zespół do spraw systemu HACCP, zwany dalej Zespołem HACCP, w składzie:

  1. Damian Sypek – przewodniczący Zespołu HACCP
  2. Urszula Wasilewska – sekretarz
  3. Stefania Charko - członek

§ 2.

Zespół HACCP jest upoważniony do opracowania i przygotowania systemu HACCP oraz do wprowadzania w nim wszelkich zmian, niezbędnych w celu jego udoskonalenia.

§ 3.

Zespół HACCP ma prawo wglądu do niezbędnych dokumentów i prawo dostępu do wszelkich danych i informacji koniecznych do opracowania skutecznego systemu HACCP i jego ciągłego udoskonalania.

§ 4.

Wszyscy pracownicy są zobowiązani do udzielenia pomocy oraz przekazywania informacji Zespołowi HACCP koniecznych do opracowania i doskonalenia systemu HACCP.

§ 5.

Traci moc zarządzenie z dnia 03.01.2019 r. w sprawie powołania Zespołu HACCP

§ 6.

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

                                                                                                         

Dyrektor

Zespołu Szkół im. Unii Mielnickiej  

w Mielniku

mgr Damian Michał Sypek

Udostępniający: Zespół Szkół im. Unii Mielnickiej w Mielniku

Wytwarzający/odpowiadający: Wioletta Kadej

Data wytworzenia: 2020-09-02

Wprowadzający: Wioletta Magdalena Kadej

Data modyfikacji: 2021-12-07

Opublikował: Wioletta Magdalena Kadej

Data publikacji: 2021-12-07